Vragen en antwoorden

Het kan zijn dat je nog vragen hebt. Hieronder hebben wij op zoveel mogelijk vragen antwoord gegeven. Hopelijk staat jouw vraag ertussen. Zo niet, stuur ons dan een appje (+31857733781). 

 

V: Kan ik mij aansluiten als ik jonger ben dan 14 jaar?
A: Neem, in overleg met je ouders, contact met ons op. Dan kijken we samen naar wat er allemaal kan!

 

V: Wat gebeurt er nadat ik het aanmeldformulier heb ingevuld?
A: Wanneer je je aanmeldt, krijg je een appje of smsje van één van de medewerkers van Ontwikkelnetwerk Herstel. Die beantwoordt jouw vragen en stuurt jou een overzicht van alle mogelijkheden. Als je wilt, bellen we je op een later moment nog om even kennis te maken. We hopen je snel te spreken!

 

V: Wie of wat is Diversion? 
A: Diversion is een onafhankelijke organisatie uit Amsterdam, waar ongeveer 50 mensen werken. Wij organiseren al 20 jaar projecten voor en met jongeren, over allerlei thema’s. Dat doen we omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat jongeren een stem krijgen. Diegenen die beslissen over jongeren moeten horen wat jongeren vinden. Wij zorgen ervoor dat dit zo goed mogelijk gebeurt. Diversion heeft van het ministerie van Financiën de opdracht gekregen om – met jongeren en kinderen die getroffen zijn door de toeslagenaffaire – bijeenkomsten te organiseren en projecten te begeleiden die gericht zijn op het herstel.  

 

V: Weet de overheid wat ik deel tijdens de bijeenkomsten of gesprekken met Diversion?  
A: Wij delen af en toe met de overheid wat wij van jongeren horen over hoe het gaat met het herstel. Dat doen we volledig anoniem. Dat betekent dat de overheid niet te horen krijgt wie wat gezegd heeft. Het kan zijn dat er bij sommige bijeenkomsten mensen van de overheid aanwezig zijn. Dit doen ze omdat ze het belangrijk vinden om jou te leren kennen en goed naar jou te luisteren. Ook kun je hen direct jouw vragen stellen. We zullen dit altijd van tevoren met je overleggen en zorgen ervoor dat iedereen zich prettig voelt. Als je dingen wilt vertellen zonder iemand van de overheid erbij, kan dat ook altijd. 

 

V: Waar vind ik meer informatie over de kindregeling?
A: De overheid heeft alle informatie over de kindregeling hier verzameld. 

Ga naar het aanmeldformulier