Vragen en antwoorden

 

Het kan zijn dat je nog vragen hebt. Hieronder hebben wij op zoveel mogelijk vragen antwoord gegeven. Hopelijk staat jouw vraag ertussen. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.

 

V: Kan ik mij écht niet nog aanmelden om mijn verhaal te doen?
A: Helaas niet. We vinden het belangrijk dat áls je je verhaal met ons deelt, wij jouw verhaal, ideeën en tips ook kunnen meenemen in ons rapport. Omdat we nu druk bezig zijn met het afronden van het rapport kunnen we geen gesprekken meer plannen.

 

V: Wat doen jullie met de verhalen?
A: Van alle verhalen samen maken we een verslag voor de overheid. Daarin geven wij jullie advies door aan de overheid. Zij kunnen dat meenemen in de uitwerking van de kindregeling. Als je meewerkt aan het verslag zullen we het eindverslag ook naar je opsturen.

 

V: Weet de overheid wat ik verteld heb?
A: Jouw ideeën en verhalen komen helemaal anoniem terug in ons verslag. Wie je precies bent, en wie wat verteld heeft: dat houden we geheim. Ons doel is de overheid te vertellen wat jullie als groep aan ons hebben verteld. Dat betekent dat de overheid straks niet weet wie er wat gezegd heeft.

 

V: Ik heb met jullie een gesprek gevoerd: wanneer en hoe ontvang ik het rapport?
A: We willen het rapport zo snel mogelijk met jullie delen, maar weten op dit moment nog niet precies wanneer dit gaat gebeuren. Goed om te weten dat we hierover in elk geval persoonlijk contact met je opnemen, via het nummer waar we eerder met elkaar gesproken hebben.

 

V: Wie of wat is Diversion?
A: Diversion is een onafhankelijke organisatie uit Amsterdam, waar ongeveer 50 mensen werken. Wij organiseren al 18 jaar projecten voor en met jongeren, over allerlei thema’s. Dat doen we omdat wij het ontzettend belangrijk vinden dat jongeren een stem krijgen. Diegenen die beslissen over jongeren moeten horen wat jongeren vinden. Wij zorgen ervoor dat dit zo goed mogelijk gebeurt. Diversion heeft van het Ministerie van Financiën nu de opdracht gekregen om met gedupeerde kinderen in gesprek te gaan over de kindregeling en de uitwerking daarvan.

 

V: Is dit iets anders dan het kindpanel?
A: Ja. Een groep gedupeerde kinderen (het kindpanel) heeft eerder al advies gegeven aan de overheid, over hoe zij vinden dat de kindregeling eruit moet komen te zien. Deze adviezen heeft de overheid meegenomen in hun ideeën over de kindregeling. Er waren echter nog meer dingen waarover ze advies willen van gedupeerde kinderen. Om ervoor te zorgen dat ook andere gedupeerde kinderen mee kunnen praten, hebben ze ons gevraagd om deze gesprekken te organiseren. Wij werken dus verder aan de adviezen die het kindpanel eerder al heeft gegeven.

 

V: Waar vind ik meer informatie over de kindregeling?
A: De overheid heeft alle informatie over de kindregeling hier verzameld.
Ga naar het aanmeldformulier